Munka külföldön - hol kezdjem?

Velünk tartanál és elhelyezkednél külföldön?
Itt megtalálsz mindent, ami segít elindulni

oneletrajz

ÖNÉLETRAJZ

Első körben szükséged lesz egy önéletrajzra, hogy mi és a jövőbeli munkaadód jobban megismerhessünk. Írd le hol tanultál, milyen szakmai végzettséggel rendelkezel és milyen tapasztalataid vannak.

szakmai-tapasztalat

SZAKMAI TAPASZTALAT

Ahhoz, hogy jó esélyekkel indulhass, releváns gyakorlati tudással kell rendelkezned. Fontos, hogy önéletrajzodban is részletesen tüntesd fel, hogy milyen feladatkörökben dolgoztál már, hogy tisztán láthassuk a képességeidet és a számodra legjobb munkahelyet találhassuk meg.

language

NYELVTUDÁS

Hatalmas előnyt jelent ha valaki aktív, adott esetben szakmai német nyelvtudással rendelkezik. Kérlek tüntesd fel önéletrajzodban a külföldi munkatapasztalatot is. De ha valaki motivált szakember nyelvtudás nélkől, nekik is megtaláljuk a lehető legjobb megoldást, munkaajánlatot.

kulfoldi-munka

ELINDULÁSI TŐKE

A kezdetekben szükséged lesz egy kis alaptőkére, hogy az aktív munkába állásig is boldogulhass és élvezhesd az új országban rejtőző lehetőségeket. Ne aggódj, ezután már tökéletes anyagi forrást biztosít majd a kereseted.

tavolsag-ido

TÁVOLSÁG ÉS IDŐ

Fontos azt is átgondolnod, hova szeretnél menni dolgozni, mekkora az a távolság, ami megfelel az igényeidnek és lehetőségeidnek. Mérd fel azt is, meddig szeretnél külföldön lenni, és azt is, hogy milyen időközönként szeretnél hazajárni. Naponta ingáznál, hétvégente mennél haza vagy havonta/többhavonta? Ha tudod a választ, mi meg tudjuk találni neked a tökéletes munkahelyet.

utlevel

SZÜKSÉGES OKMÁNYOK

Ahhoz, hogy elkezdhessük a közös munkát, szükséged lesz érvényes személyi igazolvány számra vagy útlevélre, ha pedig rendelkezel autóval, akkor érvényes jogosítványra. Amennyiben voltál már Ausztriában bejelentve, szükségünk lesz az osztrák TAJ-számodra – ez az E-kártyádon található.

Mit érdemes még tudni?

A SZÁLLÁS

A szállás miatt nem kell aggódnod, ezt mi biztosítjuk, ráadásul ingyen. Nyugalom, nem munkásszállóról van szó: 1-2, maximum 3 ágyas apartmanban lakhatsz a segítségünkkel, ahol egy jól felszerelt konyha is a rendelkezésedre áll majd. A lakóhelyed maximum 20-25 kilométerre lesz a munkahelyedtől, hiszen így nem kell túl sok időt töltened utazással.
A szállást tekintve egy másik opcióval is szolgálunk. Lehetőséged lesz arra, hogy magadnak keress tetszőleges szállást. Ebben az esetben át tudjuk vállalni a szállás költségeknek egy részét.

A KIFIZETÉS

A fizetésedet havonta, legkésőbb a tárgyhót követő hónap 15-ig utaljuk. Fontos kiemelnünk, hogy készpénzes kifizetésre nincs lehetőség, azonban a megfelelő mennyiségű ledolgozott óraszám után, egy jelképes összegű kezelési költség ellenében, amennyiben szükséges, tudsz majd előleget kérni a béredből.

SZABADSÁG

Amennyiben szabadságot szeretnél kivenni, első körben az illetékes csoport vagy projektvezetővel kell ezt leegyeztetned, majd a helyszíni jóváhagyást követően szükséges minket értesíteni. Amit fontos szem előtt tartanod, hogy ehhez kell lennie rendelkezésre álló szabadságodnak, azonban ha valamilyen fontos alkalom miatt mindenképpen haza szeretnél utazni, de a vezetőd nem engedélyezte ezt, szólj nekünk, mi segítünk megoldani a helyzetet.

KIJUTÁS

A külföldre való kijutás kétféleképpen oldható meg: saját autóval vagy utasként. Bármelyik lehetőséggel is élsz, mi mindkét esetben kilométerpénzzel járulunk hozzá az utazáshoz ahhoz mérten, milyen messziről indulsz (ez az összeg hetente maximum 50 Eurót jelenthet).

Felkeltettük az érdeklődésed?

Lépj velünk kapcsolatba!